Follow us on...
Follow us on G+ Follow us on Twitter Follow us on Facebook Watch us on YouTube
Register
Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 157
  1. #16
    Status
    Offline
    okto_2005's Avatar
    Member Super Senior
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    655
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    hahaha si sprit_moon udah ketinggalan nih questionnya. kalo create dota mah gampang. skerang yg jadi masalahanya itu 1 net bisa join yg udah cr8 dota. kurang menyimak dari awal ^^.

  2. #17
    Status
    Offline
    steve_luck_boy's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    39
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    Red face Waduh

    kok nggak bisa toh padahal ditempatku bisa semua 24 kompi tuh, BTW diclientnya udah pada diset lom game portnya ? mesti diurutin, masuk di game pilih option trus gameplay, nah itukan defaultnya 6112, nah tinggal diganti aja diurutin.

  3. The Following User Says Thank You to steve_luck_boy For This Useful Post:


  4. #18
    Status
    Offline
    desukajo's Avatar
    Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    124
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    salam semua..ikut gabung nich!!Click here to enlarge

    aq lagi coba bikin create game dota di mikrotik,sudah saya seting sesuai script tapi kok tetep ga berhasil ya..padahal da pake ip public juga..jaringan saya seperti ini
    router linux IIX--router client---switch--routermikrotik--switch--LAN

    apa cukup seting rule di mikrotik aja apa perlu yang di router linux jugaClick here to enlargedah berkali2 coba ikutin tutorial tetep ga bisaClick here to enlarge

  5. #19
    Status
    Offline
    okto_2005's Avatar
    Member Super Senior
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    655
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    banyak banget routernya??? ini pake wireless? atao....
    router linux iix itu lokasi dimana? di ISP???

    SITE:
    inet(wireless)----router linux IIX--router client---switch--routermikrotik--switch--LAN
    gini??? ato:

    ISP........................................SITE
    router linux iix----wirelessLAN--- router client---switch--router mikrotik---clientgamecenter


    kenapa abis router client kasi ke switch terus ke mikrotik, ga lsg aja??? mendingan router client diilangin aja ato diganti mikrotik sekalian.
    meskipun di mikrotik udah di NAT, tapi router yg di depannya engga di NAT sama aja ga bisa cr8.

  6. #20
    Status
    Offline
    ponywaterhouse's Avatar
    Forum Guru
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,507
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by steve_luck_boy Click here to enlarge
    kok nggak bisa toh padahal ditempatku bisa semua 24 kompi tuh, BTW diclientnya udah pada diset lom game portnya ? mesti diurutin, masuk di game pilih option trus gameplay, nah itukan defaultnya 6112, nah tinggal diganti aja diurutin.
    port udah di set juga..
    makanya port yg saya pake starting dari 8151.

    boleh liat contoh script nya ga mas steve??

  7. #21
    Status
    Offline
    okto_2005's Avatar
    Member Super Senior
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    655
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    ini aku dapat infor caranya NAT dari web resminya PVPGN:

    gue quote aja yah:
    Configuring PvPGN for WarCraft III

    This documentation supports version 1.7.0 of the PvPGN software and higher.

    All WarCraft III play happens peer-to-peer so the game clients need to directly connect to each other.
    External clients connect to your server reporting their external IP and your local clients get told by the server to connect to these external IP addresses.

    You local clients connect to your server via the local IP address and this local IP address is reported to the external clients to connect to. Too bad they presume this local IP address is in their local network, not the servers local network. This means that the external clients could never find the server again.

    This challenge is addressed as follows:

    1. On all your local PCs that want to play WAR3 (including the server PC if you want to play WAR3 on that one) start up WAR3 and enter the Options menu and the suboption gameplay. Now change the port to be used to a so far unused port (one unique port for each PC in your LAN)
    2. Configure port forewarding on your server PC so each port you just had chosen on your LAN PCs WAR3 installation gets forewarded to the respective PC (obvisiously not needed for the WAR3 client on the server PC)
    3. Modify address_translation.conf so your LAN IPs appear as external IPs for all clients not within you LAN
    4. Finally modify bnetd.conf and configure w3route parameter.



    Detailed scenario

    Let's presume you have two WAR3 clients on your LAN, one at 192.168.0.10 (later on called LAN-IP-A) and the other at 192.168.0.11 (later on called LAN-IP-B)

    Now on the WAR3 client at LAN-IP-A you chose gameport 16801, for the WAR3 client at LAN-IP-B you choose gameport 16802.

    Next thing for you to do is change some setting within the properties of your internet connection sharing. Choose the settings button and add two new "services". Call the first one "WAR3 at LAN-IP-A", set the IP address to LAN-IP-A and as external and internal port choose 16801. (According to my sample for LAN-IP-A also add a rule for LAN-IP-B and port 16802).

    So far, with all those settings made you should be able to play fine on battle.net with your LAN clients, even if battle.net falls back into peer-to-peer mode (which can rarely happen)

    Now add a few lines to your address_translation.conf. You should basically need two blocks of translational rules. One for the w3route and one for your LAN clients.

    [Editors Note begins : While creating this documentation I became slightly confused between the contents of the address_translation.conf file and the remainder of the documentation. I think that the documentation is good but that the comments at the beginning of the w3route section could be slightly miss leading or confusing. Going by the documentation the first 2 lines in this w3route section shoudl be uncommented and configured.]

    address_translation.conf
    ################################################## ################################################## ####
    # w3route server ip (removed from w3trans.conf) (Port 6200) #
    # #
    # Set input address the same as the w3routeaddr setting in the bnetd.conf #
    # Set output address to the address to be sent to war3 clients #
    # Set exclude to the range of clients you want to recieve the input address #
    # instead of the output address #
    # Set include to the range of clients you want to recieve the output address #
    # #
    # input (ip: port) output (ip: port) exclude (ip/netmask) include (ip/netmask) #
    #--------------------- ---------------------- ---------------------------- -------------------------

    #0.0.0.0:6200 192.168.1.100:6200 NONE 192.168.1.0/24
    #0.0.0.0:6200 internetip:6200 NONE ANY

    [Editors Note begins : ends ]


    The first ruleset is ment to let your LAN clients connect to w3route via LAN but the external clients to connect via external IP:

    0.0.0.0:6200 192.168.0.1:6200 NONE 192.168.0.0/24
    0.0.0.0:6200 internetip:6200 NONE ANY

    (substitute internetip with your internet IP)

    The other ruleset we'll add is neeed to make external clients connect to your local clients via your external IP address and the forewarding rules we added earlier

    LAN-IP-A:16801 internetip:16801 192.168.1.0/24 ANY
    LAN-IP-B:16802 internetip:16802 192.168.1.0/24 ANY

    (substitute LAN-IP-A, LAN-IP-B and internet IP with the correct IPs)

    So in case you wonder what those rules mean, I'll try to give a quick explaination:
    LAN-IP-A:16801 internetip:16801 192.168.1.0/24 ANY
    translates to something like:
    If ANYone asks for LAN-IP-A:16801 translate it to internetip:16801 unless the requestor is located within 192.xxx.xxx.xxx (which will then receive untranslated IP)



    Changes to the bnetd.conf file are as follows:

    # W3 Play Game router address. Just put your server address in here
    # or use 0.0.0.0:6200 for server to bind to all interfaces,
    # but make sure you set up w3trans if you do.
    #w3routeaddr = "internetip:6200"
    w3routeaddr = "0.0.0.0:6200"

    Where an internetip address of 0.0.0.0 means that w3routeaddr is not configured. Replace 0.0.0.0. with your external ip address and restart the PvPGN server software.

  8. #22
    Status
    Offline
    cloaking's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    16
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    Red face

    ^^^^ ternyata kita temen senasib...........
    sama2 gak dapet IP publik....sama2 gak isa join kalo se LAN.... hiks.....
    tapi sebelum make mikrotik...dulu router make ubuntu... smuanya lancar.... tapi temen saya yg nyeting ....
    karena mo nyoba mikrotik...ahirnya ubuntunya di buang...... eh malah gini...
    NASIB....NASIB.....Click here to enlarge

  9. #23
    Status
    Offline
    okto_2005's Avatar
    Member Super Senior
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    655
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    ini gue ada quote lagi buat router linux, bahan pembanding:
    create:
    #Client 1
    -A PREROUTING -d 202.xxx.xxx.xxx -i eth0 -p tcp -m tcp –dport 6112 -j DNAT –to-destination 192.168.xxx.xxx:6112
    -A PREROUTING -s 192.168.xxx.0/255.255.255.0 -d 202.xxx.xxx.xxx -i eth1 -p tcp -m tcp –dport 6112 -j DNAT –to-destination 192.168.xxx.xxx:6112
    rules diatas untuk create di satu client. bila ingin membuat 2 client atau lebih tinggal buat rules seperti diatas, namun portnya diganti 6113 dan seterusnya. setelah itu….
    [root@mendem root]#service iptables restart
    command ini untuk mengaktifkan rules yg kita buat. kemudian kita cek dengan command
    [root@mendem root]#iptables -L -n -t nat
    Chain PREROUTING (policy ACCEPT) target prot opt source destination
    DNAT tcp — 0.0.0.0/0 202.xxx.xxx.xxx tcp dpt:6112 to:192.168.xxx.xxx:6112
    DNAT tcp — 192.168.xxx.0/24 202.xxx.xxx.xxx tcp dpt:6112 to:192.168.xxx.xxx:6112

    Chain POSTROUTING (policy ACCEPT) target prot opt source destination
    SNAT all — 192.168.xxx.0/24 0.0.0.0/0 to:202.xxx.xxx.xxx

    Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
    target prot opt source destination
    bila terlihat seperti diatas, maka rules yang kita buat telah berhasil. Kita bisa create games dota, kawan kita yg berada diluar jaringan bisa join, begitu dengan kawan kita yang berada didalam jaringan.

    selamat mencoba D Click here to enlarge)
    nb : rules diatas digunakan pada router dengan OS Fedora Core / Redhat
    Last edited by okto_2005; 16-07-2007 at 22:46.

  10. #24
    Status
    Offline
    Spirit_Moon's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    61
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by ponywaterhouse Click here to enlarge
    iya, gw jg ngerangkap admin nya,.. hehe..


    itu script nat yg gw setting sendiri..

    nah, ada gw jg disetting sama ISP gw yg satu lagi, script nya..

    nah itu di set sama ISP, berhubung ga dapet IP publik dari ISP..
    oia, klo yg di set sama ISP ini satu warnet bisa join..

    tapi isp nya cuman mau set 20 komp, total komp di warnet ada 30.. jadinya ada beberapa komp yg ga bisa create..
    selain itu, ISP yg ini, hop nya banyak ke b-net idgs..

    makanya coba bikin script baru, pake isp yg lain (dapet ip publik)
    IP Public itu yg mana ya ? apakah ip address yg kita dapet pertama kali dari ISP nya ?
    atau kita mesti request sendri ke ISP nya ?

  11. #25
    Status
    Offline
    okto_2005's Avatar
    Member Super Senior
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    655
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    kl mo pengin tau ip publc km cb ini ada linknya :

    ini quote dr aku hasil kesana:
    Terhubung lewat IP: 219.83.xx.xxx
    Host [ip_LAN], [ip_public]
    Proxy:1.1 router:8082 (squid/2.5.STABLE11), 1.0
    xxxx.xxxx.net:3128 (squid/2.5.STABLE14-20060524)

  12. #26
    Status
    Offline
    Spirit_Moon's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    61
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Tadi saya udah coba, tertulis anda terkoneksi melalui IP : 203.xx.xx.xx
    apakah itu berarti ip Publik saya ?

  13. #27
    Status
    Offline
    okto_2005's Avatar
    Member Super Senior
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    655
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    bukan, kl yg itu kayanya proxynya ato apa gitu soalnya ga sama ippublic gue, perhattin baris kedua punya gue dong ^^. itu ip public gue.

  14. #28
    Status
    Offline
    Spirit_Moon's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    61
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Saya coba kok cuman nongol IP saja ya ?
    Host dan proxinya ga ada ?

  15. #29
    Status
    Offline
    steve_luck_boy's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    39
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    we kok pada lom bisa

    Click here to enlargenih aku kasih contoh asli script punyaku sampe sekarang lancar:


  16. The Following User Says Thank You to steve_luck_boy For This Useful Post:


  17. #30
    Status
    Offline
    ponywaterhouse's Avatar
    Forum Guru
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,507
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    huhu..bro steve, yg satu LAN masih ga bisa join jg nih..
    apa gara2 ada masquarade?

    /ip firewall nat add chain=srcnat src-address=192.168.100.0/24 dst-address=192.168.100.0/24 out-interface=dalam action=src-nat \
    to-addresses=202.87.xxx.xx
    itu yg dimaksud interface dalam dan luar di script nya apa yah??

  18. The Following User Says Thank You to ponywaterhouse For This Useful Post:


 

 
Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •