Follow us on...
Follow us on G+ Follow us on Twitter Follow us on Facebook Watch us on YouTube
Register
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 47
  1. #16
    Status
    Offline
    amrul_haq's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    11
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by dencow Click here to enlarge
    saya gak ngerti kenapa orang itu pake motor honda, sedangkan merk lain banyak, ada yamaha, suzuki, malah moge moge juga merknya bejibun..... Click here to enlarge Click here to enlarge
    Click here to enlarge Originally Posted by lini Click here to enlarge
    sama gak ngerti maksudnya yg nanya Click here to enlarge
    Click here to enlarge Originally Posted by cupunech Click here to enlarge
    sama.. ga ngerti....
    Click here to enlarge
    Click here to enlarge Originally Posted by Akangage Click here to enlarge
    Horeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee................... .. ada tempat nge-jank2 Click here to enlarge

    Seperti inikah org2 yg ada di forum ini?Click here to enlarge
    Maaf saya penduduk baru di sini.
    Makanya saya baru paham!

  2. #17
    Status
    Offline
    eddysubakir's Avatar
    Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Jalan Rajawali 15, Depok 16952
    Posts
    197
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by supik Click here to enlarge
    Saya baru masuk anggota forum, dan udah coba baca isi topik forum ini. Tapi yang membuat saya bingung mengapa sebagian besar hanya berisi sharing koneksi internet saja (warnet/rt net dan apalagi).
    Menurut saya klo cuma dipake sharing saja ngapain susah2. pake RV082 udah ada 2 wan, rV016 7 wan port. setupnya gampang (pake wizard) udah ada firewall, integrated anti virusnya lagi.
    Saya koq gak ngerti. Gimana ini....
    Waduh bener juga yah, kalo ada yang gampang, ngapain dibikin susah????Click here to enlarge

  3. #18
    Status
    Offline
    Mr. WonderFULL's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Wonderland
    Posts
    311
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by amrul_haq Click here to enlarge
    Seperti inikah org2 yg ada di forum ini?Click here to enlarge
    Maaf saya penduduk baru di sini.
    Makanya saya baru paham!
    Lho maksud-nya gimana bos...??? Click here to enlarge

    Lha pertanyaan-nya aja gak serius gimana pada mau nanggapin serius...Click here to enlarge

    Ini khan forum mikrotik, tempat belajar dan share tentang mikrotik gitu...

  4. #19
    Status
    Offline
    uburcumi's Avatar
    :: Gw Banget Cing ::
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    www.mikrotikservice.net
    Posts
    2,281
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    2 (100%)
    Click here to enlarge Originally Posted by supik Click here to enlarge
    Saya baru masuk anggota forum, dan udah coba baca isi topik forum ini. Tapi yang membuat saya bingung mengapa sebagian besar hanya berisi sharing koneksi internet saja (warnet/rt net dan apalagi).
    Menurut saya klo cuma dipake sharing saja ngapain susah2. pake RV082 udah ada 2 wan, rV016 7 wan port. setupnya gampang (pake wizard) udah ada firewall, integrated anti virusnya lagi.
    Saya koq gak ngerti. Gimana ini....
    neh orang kaya, jadinya maunya cuma yg instan2 aj!!!
    emosi q jdinya....!!!
    kita pertimbangkan semuanya dengan matang mas!!!

  5. #20
    Status
    Offline
    awuawu's Avatar
    Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    215
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by amrul_haq Click here to enlarge
    Seperti inikah org2 yg ada di forum ini?Click here to enlarge
    Maaf saya penduduk baru di sini.
    Makanya saya baru paham!
    Click here to enlarge baru tau ya dik makanya sering maen2 kemari... Click here to enlarge

  6. #21
    Status
    Offline
    [a]
    [a]'s Avatar
    Administrator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Jakarta, Indonesia, Indonesia
    Posts
    1,729
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    1 (100%)
    Click here to enlarge Originally Posted by supik Click here to enlarge
    Saya baru masuk anggota forum, dan udah coba baca isi topik forum ini. Tapi yang membuat saya bingung mengapa sebagian besar hanya berisi sharing koneksi internet saja (warnet/rt net dan apalagi).
    Menurut saya klo cuma dipake sharing saja ngapain susah2. pake RV082 udah ada 2 wan, rV016 7 wan port. setupnya gampang (pake wizard) udah ada firewall, integrated anti virusnya lagi.
    Saya koq gak ngerti. Gimana ini....
    karena ini forum mikrotik indonesia, mas.....

    pertanyaan mas sama kaya, kenapa sih orang pada repot pake linux, kan windows dah bisa bla..bla..bla....


    Click here to enlarge Originally Posted by amrul_haq Click here to enlarge
    Seperti inikah org2 yg ada di forum ini?Click here to enlarge
    Maaf saya penduduk baru di sini.
    Makanya saya baru paham!
    iya mas, kami seperti ini...kalau ada salah-salah kata mohon dimaafkan...Click here to enlarge

  7. #22
    Status
    Offline
    adhielesmana's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    http://www.adhielesmana.com
    Posts
    3,054
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by amrul_haq Click here to enlarge
    Seperti inikah org2 yg ada di forum ini?Click here to enlarge
    Maaf saya penduduk baru di sini.
    Makanya saya baru paham!
    iya emang kita suka Click here to enlarge

    saya pake mikrotik cuman biar bisa ketemuan tiap hari ama
    Neng CUPUNEcHhhhhh.......... luph yu.. ajah..
    Click here to enlarge

  8. #23
    Status
    Offline
    Mr. WonderFULL's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Wonderland
    Posts
    311
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by [a] Click here to enlarge
    iya mas, kami seperti ini...kalau ada salah-salah kata mohon dimaafkan...Click here to enlarge
    Sekali-Sekali seperti ini khan baek untuk hiburan, selingan daripada melototin mikrotik routerOS melulu khan pusing Click here to enlarge

  9. #24
    Status
    Offline
    uburcumi's Avatar
    :: Gw Banget Cing ::
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    www.mikrotikservice.net
    Posts
    2,281
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    2 (100%)
    Click here to enlarge Originally Posted by Mr. WonderFULL Click here to enlarge
    Sekali-Sekali seperti ini khan baek untuk hiburan, selingan daripada melototin mikrotik routerOS melulu khan pusing Click here to enlarge
    iya pusing jg...Click here to enlarge

  10. #25
    Status
    Offline
    wi_max's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    14
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by supik Click here to enlarge
    Saya baru masuk anggota forum, dan udah coba baca isi topik forum ini. Tapi yang membuat saya bingung mengapa sebagian besar hanya berisi sharing koneksi internet saja (warnet/rt net dan apalagi).
    Menurut saya klo cuma dipake sharing saja ngapain susah2. pake RV082 udah ada 2 wan, rV016 7 wan port. setupnya gampang (pake wizard) udah ada firewall, integrated anti virusnya lagi.
    Saya koq gak ngerti. Gimana ini....
    Itulah kelebihan mikrotik boss... kita2 diforum ini hanya sharing aja kelebihan fitur2 dari mikrotik dan mungkin tidak ada di ros yg laen.
    banyak fitur2 terpendam dari mikrotik yg bisa di aplikasikan utk memanage jaringan kita yg masih kita harus kembangkan.
    dan satu hal lagi yg paling unggul dari mikrotik ialah MURAH tapi tidak murahan.Click here to enlargeClick here to enlarge

  11. #26
    Status
    Offline
    uburcumi's Avatar
    :: Gw Banget Cing ::
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    www.mikrotikservice.net
    Posts
    2,281
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    2 (100%)
    Click here to enlarge Originally Posted by wi_max Click here to enlarge
    Itulah kelebihan mikrotik boss... kita2 diforum ini hanya sharing aja kelebihan fitur2 dari mikrotik dan mungkin tidak ada di ros yg laen.
    banyak fitur2 terpendam dari mikrotik yg bisa di aplikasikan utk memanage jaringan kita yg masih kita harus kembangkan.
    dan satu hal lagi yg paling unggul dari mikrotik ialah MURAH tapi tidak murahan.Click here to enlargeClick here to enlarge
    udah di bilangin tuh anak orang kaya bro!!!gak level kl pake mikrotik!!!lmurah meriah!!!nyetingnya jg kl bkn orang sabar n pingin pintar g mngkin bisa!!!jadi y bisa d simpulkan dari kata2nya...simple gak repot...gak mau susah, maunya duduk manis...!!!kalo indonesia orangnya kayak gini smua...bakal di jajah lagi neh ma belanda!!!Click here to enlarge

  12. #27
    Status
    Offline
    eddysubakir's Avatar
    Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Jalan Rajawali 15, Depok 16952
    Posts
    197
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    hihihi, Kayak Film India, ada si kaya dan simiskin, Click here to enlarge

  13. #28
    Status
    Offline
    BatavianX's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    x-Region
    Posts
    485
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by supik Click here to enlarge
    Saya baru masuk anggota forum, dan udah coba baca isi topik forum ini. Tapi yang membuat saya bingung mengapa sebagian besar hanya berisi sharing koneksi internet saja (warnet/rt net dan apalagi).
    Menurut saya klo cuma dipake sharing saja ngapain susah2. pake RV082 udah ada 2 wan, rV016 7 wan port. setupnya gampang (pake wizard) udah ada firewall, integrated anti virusnya lagi.
    Saya koq gak ngerti. Gimana ini....
    Pertanyaan bagus om, begini lho, waktu pertama bikin RTRW Net seseorang pasti mau yg terbaik & terjangkau, tanya kanan kiri atas bawah depan belakang akhirnya dapetlah satu kata: MIKROTIK, akhirnya repot tanya-tanya kanan kiri atas bawah depan belakang sampe tengah juga ditanya, gimana sih bangun MIKROTIK, supaya RTRW Net-nya cepet jalan karna calon klien juga udah dower nanyain trus, akhirnya nekat bangun MIKROTIK tanpa pengetahuan yang memadai, yang pasti tujuan awalnya BISA SHARE KONEKSI INTERNET, dengan harapan suatu saat bisa mengembangkan MIKROTIK-nya dengan memanfaatkan fitur2 MIKROTIK yang lain, kira2 begitu.

    Om supik udah pernah nyoba bandingin router2 yang disebutin di atas sama MIKROTIK? Semua fitur RV082 seharga 2 juta juga ada di PC MIKROTIK seharga kurang dari 1 juta, bedanya PC MIKROTIK disini jauh lebih powerfull dalam hal komputing power ataupun fitur yang lebih advance dibanding RV082.

    CMIIW Click here to enlarge

  14. The Following User Says Thank You to BatavianX For This Useful Post:


  15. #29
    Status
    Offline
    BatavianX's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    x-Region
    Posts
    485
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    FITUR LINKSYS RV082
    Click here to enlarge Originally Posted by www.cisco.com
    • Connects up to eight computers via Ethernet (using the router's built-in, 8-port, full-duplex 10/100 Ethernet switch). Direct connections give computers maximum network performance and security. Or you can connect additional network hubs and switches to the RV082's ports, expanding your network as needed.
    • Virtual Private Network (VPN) capability securely connects up to 50 QuickVPN users and up to 100 users via IPSec tunnels. You can also connect multiple Linksys RV082-based networks via VPN, and simultaneously link up to five remote users via a point-to-point tunneling protocol.
    • Ensures your Internet service never goes down. Dual Internet ports on the Linksys RV082 keep your business connected to two Internet sources. If one Internet source goes down, your workers can use the second as a backup. Alternatively, you can connect the two Linksys RV082 Internet ports to the same Internet service, to help balance traffic loads and reduce bottlenecks.
    • Enhanced performance. The Linksys RV082 offers up to 200 Mbps of throughput per full-duplex local area network (LAN) port and up to 97 Mbps throughput for IPSec connections. Manage bandwidth for optimal performance by configuring separate Quality of Service (QoS) configurations for each LAN port.
    • Protects computers against intruders and most known Internet attacks via the router's advanced (SPI) firewall. The RV082 also blocks many Denial of Service (DoS) attacks.
    • Easily configurable security settings. Using a web browser-based interface, you can configure the router for Internet Protocol (IP) filtering for restricted Internet access; block Java, cookies, ActiveX, and HTTP proxy; and more
    FITUR MIKROTIK (sebagian aja)
    Click here to enlarge Originally Posted by www.mikrotik.com
    Major features

    TCP/IP protocol suite:
    • Firewall and NAT - stateful packet filtering; Peer-to-Peer protocol filtering; source and destination NAT; classification by source MAC, IP addresses (networks or a list of networks) and address types, port range, IP protocols, protocol options (ICMP type, TCP flags and MSS), interfaces, internal packet and connection marks, ToS (DSCP) byte, content, matching sequence/frequency, packet size, time and more...
    • Routing - Static routing; Equal cost multi-path routing; Policy based routing (classification done in firewall); RIP v1 / v2, OSPF v2, BGP v4
    • Data Rate Management - Hierarchical HTB QoS system with bursts; per IP / protocol / subnet / port / firewall mark; PCQ, RED, SFQ, FIFO queue; CIR, MIR, contention ratios, dynamic client rate equalizing (PCQ), bursts, Peer-to-Peer protocol limitation
    • HotSpot - HotSpot Gateway with RADIUS authentication and accounting; true Plug-and-Play access for network users; data rate limitation; differentiated firewall; traffic quota; real-time status information; walled-garden; customized HTML login pages; iPass support; SSL secure authentication; advertisement support
    • Point-to-Point tunneling protocols - PPTP, PPPoE and L2TP Access Concentrators and clients; PAP, CHAP, MSCHAPv1 and MSCHAPv2 authentication protocols; RADIUS authentication and accounting; MPPE encryption; compression for PPPoE; data rate limitation; differentiated firewall; PPPoE dial on demand
    • Simple tunnels - IPIP tunnels, EoIP (Ethernet over IP)
    • IPsec - IP security AH and ESP protocols; MODP Diffie-Hellman groups 1,2,5; MD5 and SHA1 hashing algorithms; DES, 3DES, AES-128, AES-192, AES-256 encryption algorithms; Perfect Forwarding Secrecy (PFS) MODP groups 1,2,5
    • Proxy - FTP and HTTP caching proxy server; HTTPS proxy; transparent DNS and HTTP proxying; SOCKS protocol support; DNS static entries; support for caching on a separate drive; access control lists; caching lists; parent proxy support
    • DHCP - DHCP server per interface; DHCP relay; DHCP client; multiple DHCP networks; static and dynamic DHCP leases; RADIUS support
    • VRRP - VRRP protocol for high availability
    • UPnP - Universal Plug-and-Play support
    • NTP - Network Time Protocol server and client; synchronization with GPS system
    • Monitoring/Accounting - IP traffic accounting, firewall actions logging, statistics graphs accessible via HTTP
    • SNMP - read-only access
    • M3P - MikroTik Packet Packer Protocol for Wireless links and Ethernet
    • MNDP - MikroTik Neighbor Discovery Protocol; also supports Cisco Discovery Protocol (CDP)
    • Tools - ping; traceroute; bandwidth test; ping flood; telnet; SSH; packet sniffer; Dynamic DNS update tool

    Layer 2 connectivity
    • Wireless - IEEE802.11a/b/g wireless client and access point (AP) modes; Nstreme and Nstreme2 proprietary protocols; Wireless Distribution System (WDS) support; virtual AP; 40 and 104 bit WEP; WPA pre-shared key authentication; access control list; authentication with RADIUS server; roaming (for wireless client); AP bridging
    • Bridge - spanning tree protocol; multiple bridge interfaces; bridge firewalling, MAC NATting
    • VLAN - IEEE802.1q Virtual LAN support on Ethernet and wireless links; multiple VLANs; VLAN bridging
    • Synchronous - V.35, V.24, E1/T1, X.21, DS3 (T3) media types; sync-PPP, Cisco HDLC, Frame Relay line protocols; ANSI-617d (ANDI or annex D) and Q933a (CCITT or annex A) Frame Relay LMI types
    • Asynchronous - serial PPP dial-in / dial-out; PAP, CHAP, MSCHAPv1 and MSCHAPv2 authentication protocols; RADIUS authentication and accounting; onboard serial ports; modem pool with up to 128 ports; dial on demand
    • ISDN - ISDN dial-in / dial-out; PAP, CHAP, MSCHAPv1 and MSCHAPv2 authentication protocols; RADIUS authentication and accounting; 128K bundle support; Cisco HDLC, x75i, x75ui, x75bui line protocols; dial on demand
    • SDSL - Single-line DSL support; line termination and network termination modes
    Milih mana No. 1 = 2 juta atau No. 2 = 1 juta?

    Click here to enlarge

    Quote: Orang pintar taat pajak, mertua pintar milih mantu orang pajak!

  16. The Following User Says Thank You to BatavianX For This Useful Post:


  17. #30
    Status
    Offline
    Mr. WonderFULL's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Wonderland
    Posts
    311
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by supik Click here to enlarge
    Saya baru masuk anggota forum, dan udah coba baca isi topik forum ini. Tapi yang membuat saya bingung mengapa sebagian besar hanya berisi sharing koneksi internet saja (warnet/rt net dan apalagi).
    Menurut saya klo cuma dipake sharing saja ngapain susah2. pake RV082 udah ada 2 wan, rV016 7 wan port. setupnya gampang (pake wizard) udah ada firewall, integrated anti virusnya lagi.
    Saya koq gak ngerti. Gimana ini....
    Jawaban untuk supik yang singkat, padat dan jelas adalah :

    KARENA MIKROTIK TIDAK HANYA DIPAKAI UNTUK SHARING

    fitur mikrotik sangat banyak spt yang dijelasin Bos BatavianX Click here to enlarge

 

 
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Gabungin Mikrotik sama Speedy..
    By onde2_ceplis in forum Beginner Basics
    Replies: 2
    Last Post: 21-07-2011, 10:54
  2. masih bingung RADMIN di mikrotik
    By suparno_1971 in forum General Networking
    Replies: 1
    Last Post: 27-02-2010, 23:15
  3. Bagaimana cara setting mikrotik sama radio Hotspot ?
    By White_Heaven_Angels in forum Wireless Networking
    Replies: 6
    Last Post: 10-08-2009, 04:42
  4. Ikutan ngajak: Mari buat RT/RW Net sama sama
    By dencow in forum ISP / Network Link
    Replies: 14
    Last Post: 13-11-2008, 08:52
  5. [ask] Setting mikrotik buat digabungin sama D-Link DWL2100 AP
    By korekuping in forum General Networking
    Replies: 0
    Last Post: 02-08-2008, 12:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •