Follow us on...
Follow us on G+ Follow us on Twitter Follow us on Facebook Watch us on YouTube
Register
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0

    [Help] Login HotSpot MikroTik Bisa pake domain luar

    Sdr/i, Akang butuh bantuan!! How to connect MikroTik HotSpot Login to the outer world (Internet Access not local) + di inject nama domain... misal

    Login MikroTik : 192.178.20.34
    di reserved DNS jadi : hotspot.ei-ji.net

    Nah... Akang pengen halaman login tersebut juga jadi portal dari luar juga,
    Akang punya domain "ei-ji.net" lalu IP lokal tsb [IP tersebut punya MikroTik] di masukan ke domain tersebut, lalu konfigurasi (maksudny) settingan servlet hotspot mikrotik ikut dirubah juga ga?

    Lalu apakah MikroTik cukup dengan IP Public saja, lalu login hotspot bisa langsung diakses, apa gimana?

    Mohon bantuan ataupun link dokumentasi Tenkyuu abiss!!!
    Last edited by Akangage; 09-03-2008 at 13:40.

  2. The Following User Says Thank You to Akangage For This Useful Post:


  3. #2
    Status
    Offline
    t3rm's Avatar
    Member Super Senior
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    665
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Wah, saya koq ndak ngerti ya maksudnya si akang.
    Walled Garden kah ? atau beda lagi ? remote login ?

    Click here to enlarge

  4. #3
    Status
    Offline
    dirman's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    23
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by Akangage Click here to enlarge
    Sdr/i, Akang butuh bantuan!! How to connect MikroTik HotSpot Login to the outer world (Internet Access not local) + di inject nama domain... misal

    Login MikroTik : 192.178.20.34
    di reserved DNS jadi : hotspot.ei-ji.net

    Nah... Akang pengen halaman login tersebut juga jadi portal dari luar juga,
    Akang punya domain "ei-ji.net" lalu IP lokal tsb [IP tersebut punya MikroTik] di masukan ke domain tersebut, lalu konfigurasi (maksudny) settingan servlet hotspot mikrotik ikut dirubah juga ga?

    Lalu apakah MikroTik cukup dengan IP Public saja, lalu login hotspot bisa langsung diakses, apa gimana?

    Mohon bantuan ataupun link dokumentasi Tenkyuu abiss!!!
    ip hotspot profile>

  5. #4
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by t3rm Click here to enlarge
    Wah, saya koq ndak ngerti ya maksudnya si akang.
    Walled Garden kah ? atau beda lagi ? remote login ?

    Click here to enlarge
    Akang juga bingung gimana ngomongnya Click here to enlarge Begini....

    MikroTik ada Login HotSpot... nah login HotSpot itu pengen akang rubah biar bisa di akses dari luar dengan domain punya Akang!! Maksudnya biar bisa kaya ini...
    Dengan bisa diakses dari luar bisa bikin jaringan HotSpot Login dengan database UserMan terpusat di tempat Akang

  6. #5
    Status
    Offline
    scorpion14's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    306
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    knapa ga pake rule PHP untuk include file...... Click here to enlarge

    masalah bisa login apa ngga sih ini mah ga tau ya..... yang jelas sih klo cuman menampilkan halaman login yang ada di mikrotik bisa......

    btw emang buat apa site luar untuk login mikrotik ?

    OK klo hanya login administrative untuk admin hotspot seperti membuat account, membuat voucher... itu bisa dari luar... tp untuk mengakses koneksi.... ? btw untuk apa ? krn login user hanya untuk internal supaya bisa akses keluar....
    Last edited by scorpion14; 10-03-2008 at 22:40.

  7. #6
    Status
    Offline
    t3rm's Avatar
    Member Super Senior
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    665
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    kayaknya sih mikrotik agak sulit,
    soalnya hotspot mikrotik kan otomatis memblokir akses dari packet yang datang ke interface yang kita set untuk hotspot

    Click here to enlarge

  8. #7
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by scorpion14 Click here to enlarge
    knapa ga pake rule PHP untuk include file...... Click here to enlarge

    masalah bisa login apa ngga sih ini mah ga tau ya..... yang jelas sih klo cuman menampilkan halaman login yang ada di mikrotik bisa......

    btw emang buat apa site luar untuk login mikrotik ?

    OK klo hanya login administrative untuk admin hotspot seperti membuat account, membuat voucher... itu bisa dari luar... tp untuk mengakses koneksi.... ? btw untuk apa ? krn login user hanya untuk internal supaya bisa akses keluar....
    Tujuanny biar bisa link antar HotSpot, misal Akang punya Cafe di tempat lain & jauh... nah Akang pengen Halaman Login Cafe Akang sama dan terkoneksi ke warnet AKang serta generate Voucher juga ngambil dari database USERMAN MikroTik warnet

  9. #8
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by t3rm Click here to enlarge
    kayaknya sih mikrotik agak sulit,
    soalnya hotspot mikrotik kan otomatis memblokir akses dari packet yang datang ke interface yang kita set untuk hotspot

    Click here to enlarge
    Hmm.... Click here to enlarge ga bisa share DB UserMan ya? jadi biar di HotSpot tempat lain yang terhubung ke Akang bisa akses dengan User name yang sama

  10. #9
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0
    Intinya sebenarnya Akang pengen Username & Password akses HotSpot-nya bisa di akses mana aja, mirip prinsip HotSpot-nya IM2 jadi mau akses di Jakarta, MEdan, Bandung, Papu, asal disitu ada HotSpot IM2 pasti bisa konek

  11. #10
    Status
    Offline
    ch4rli3's Avatar
    Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    158
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    mungkin harus menggunakan server RADIUS (user manager terpusat) jadi bisa diakses darimana aja..
    gmana klo bgini..belum pernah coba sih hehe..Click here to enlarge
    utk tiap lokasi di tunnel aja..dan usermanagernya dikonekkan ke server RADIUS ??
    Click here to enlarge

    CMIIW

  12. #11
    Status
    Offline
    scorpion14's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    306
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    yup klo menggunakan radius bisa darimana aja diakses.... krn sistem terpusat

  13. #12
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0
    Iya... pake Radius MikroTik!! Apa harus pake radius tersendiri?

  14. #13
    Status
    Offline
    ciupax's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    59
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    para suhu liat disini mudah2an bisa membantu. mungkin ini maksudnya






    Central location: MikroTik OS with User Manager (suggested License is L6).

    Hotspot: Mikrotik Routerboard with at least a L4 License

    Network 192.168.1.0/24

    Image:usermanager.jpg

    R1-Hotspot Master
    WAN IP- <Connected to Internet>
    LAN IP – 192.168.1.1/24

    R2-Hotspot IT Dept
    WAN IP – 192.168.1.2/24
    LAN IP – 10.10.10.1/24

    R3-Hotspot Account Dept.
    WAN IP – 192.168.1.3/24
    LAN IP – 20.20.20.1/24

    R4- Hotspot Purchase Dept
    WAN IP – 192.168.1.4/24
    LAN IP – 30.30.30.1/24

    R5- Hotspot Sales Dept.
    WAN IP – 192.168.1.5/24
    LAN IP – 40.40.40.1/24

    We assume that all the setup is ready and the hotspot is configured on R2, R3, R4, and R5 with local authentication.

    First, we will configure R2, R3, R4 & R5 to use MikroTik user manager as a Radius server.

    /ip hotspot profile
    use-radius=yes


    /radius add
    service=hotspot address=192.168.1.1 secret=123456

    This configuration will apply to all the Hotspot router.

    Now, we will configure R1-Hotspot Master.

    /tool user-manager customer add
    subscriber=mikrotik login="mikrotik" password="ashish" time-zone=+05:30
    permissions=owner parent=mikrotik

    /tool user-manager router add
    subscriber=mikrotik name="R2" ip-address=192.168.1.2 shared-secret="123456"

    subscriber=mikrotik name="R3" ip-address=192.168.1.3 shared-secret="123456"

    subscriber=mikrotik name="R4" ip-address=192.168.1.4 shared-secret="123456"

    subscriber=mikrotik name="R5" ip-address=192.168.1.5 shared-secret="123456"

    and finally add the user on R1

    /tool user-manager user add
    username=ashish password=ashishpatel subscriber=mikrotik

    The user name and password will work for all the remote hotspot router…a user can login from any department of the company with same ID and password and we can have all the user data centrally.

    Now you can log into the User Manager web interface on the address and start setting up your user accounts.

  15. The Following 2 Users Say Thank You to ciupax For This Useful Post:


  16. #14
    Status
    Offline
    ch4rli3's Avatar
    Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    158
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    yups..Click here to enlarge nice info, intinya routing ya..
    klo masih dibawah seratus client masih bisa pake mikrotik L.4

  17. #15
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by ciupax Click here to enlarge
    para suhu liat disini mudah2an bisa membantu. mungkin ini maksudnya






    Central location: MikroTik OS with User Manager (suggested License is L6).

    Hotspot: Mikrotik Routerboard with at least a L4 License

    Network 192.168.1.0/24

    Image:usermanager.jpg

    R1-Hotspot Master
    WAN IP- <Connected to Internet>
    LAN IP – 192.168.1.1/24

    R2-Hotspot IT Dept
    WAN IP – 192.168.1.2/24
    LAN IP – 10.10.10.1/24

    R3-Hotspot Account Dept.
    WAN IP – 192.168.1.3/24
    LAN IP – 20.20.20.1/24

    R4- Hotspot Purchase Dept
    WAN IP – 192.168.1.4/24
    LAN IP – 30.30.30.1/24

    R5- Hotspot Sales Dept.
    WAN IP – 192.168.1.5/24
    LAN IP – 40.40.40.1/24

    We assume that all the setup is ready and the hotspot is configured on R2, R3, R4, and R5 with local authentication.

    First, we will configure R2, R3, R4 & R5 to use MikroTik user manager as a Radius server.

    /ip hotspot profile
    use-radius=yes


    /radius add
    service=hotspot address=192.168.1.1 secret=123456

    This configuration will apply to all the Hotspot router.

    Now, we will configure R1-Hotspot Master.

    /tool user-manager customer add
    subscriber=mikrotik login="mikrotik" password="ashish" time-zone=+05:30
    permissions=owner parent=mikrotik

    /tool user-manager router add
    subscriber=mikrotik name="R2" ip-address=192.168.1.2 shared-secret="123456"

    subscriber=mikrotik name="R3" ip-address=192.168.1.3 shared-secret="123456"

    subscriber=mikrotik name="R4" ip-address=192.168.1.4 shared-secret="123456"

    subscriber=mikrotik name="R5" ip-address=192.168.1.5 shared-secret="123456"

    and finally add the user on R1

    /tool user-manager user add
    username=ashish password=ashishpatel subscriber=mikrotik

    The user name and password will work for all the remote hotspot router…a user can login from any department of the company with same ID and password and we can have all the user data centrally.

    Now you can log into the User Manager web interface on the address and start setting up your user accounts.
    Joss!!!!!! bahan referensi Thank u abiszzzzzzz Click here to enlarge

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [help]Hotspot Login
    By nggatau in forum Wireless Networking
    Replies: 44
    Last Post: 02-11-2016, 06:36
  2. login hotspot
    By edhi_putra in forum Wireless Networking
    Replies: 11
    Last Post: 28-11-2012, 15:15
  3. cara buat login Hotspot mikrotik
    By rinto_biasa in forum General Networking
    Replies: 44
    Last Post: 26-10-2012, 17:21
  4. Login HTTPS di Hotspot
    By singgahpai in forum Tutorial
    Replies: 27
    Last Post: 01-11-2010, 22:29
  5. <ask> login hotspot
    By hikmah gumelar in forum Beginner Basics
    Replies: 4
    Last Post: 10-03-2008, 10:48

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •