Follow us on...
Follow us on G+ Follow us on Twitter Follow us on Facebook Watch us on YouTube
Register
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Status
    Offline
    Spring's Avatar
    Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Manado
    Posts
    964
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    Exclamation System rebooted because of kernel failure

    System rebooted because of kernel failure. Click here to enlarge

    ada saran??? Click here to enlarge

  2. #2
    Status
    Offline
    pradana's Avatar
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    118
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by spring Click here to enlarge
    System rebooted because of kernel failure. Click here to enlarge

    ada saran??? Click here to enlarge
    Pernah mengalami, biasanya modem nya hank, restart aja tuh modem
    Click here to enlargeClick here to enlarge

  3. #3
    Status
    Offline
    Spring's Avatar
    Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Manado
    Posts
    964
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by pradana Click here to enlarge
    Pernah mengalami, biasanya modem nya hank, restart aja tuh modem
    Click here to enlargeClick here to enlarge
    Rebooted artinya kan udah ke-restart.. mo restart gmna lagi gan??

  4. #4
    Status
    Offline
    pradana's Avatar
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    118
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Keterangan tadi kan menunjukkan mikrotik melakukan reboot tp tetap tidak bisa konek karena modem nya hang. Jadi yang reboot baru mikrotik blum modemnya
    Click here to enlargeClick here to enlarge

  5. #5
    Status
    Offline
    Spring's Avatar
    Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Manado
    Posts
    964
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by pradana Click here to enlarge
    Keterangan tadi kan menunjukkan mikrotik melakukan reboot tp tetap tidak bisa konek karena modem nya hang. Jadi yang reboot baru mikrotik blum modemnya
    Click here to enlargeClick here to enlarge
    kok jadi gak nyambung???
    ini masalah kernel Linux nya... "nothing to do with any modem"

  6. #6
    Status
    Offline
    clovanzo's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    408
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by spring Click here to enlarge
    kok jadi gak nyambung???
    ini masalah kernel Linux nya... "nothing to do with any modem"
    ga juga, masalah hardware bisa menyebabkan si kernel failure / panik juga

    *pernah ngalamin hal kayak gini gara gara ethernet setengah rusak Click here to enlarge

  7. #7
    Status
    Offline
    Spring's Avatar
    Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Manado
    Posts
    964
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by clovanzo Click here to enlarge
    ga juga, masalah hardware bisa menyebabkan si kernel failure / panik juga

    *pernah ngalamin hal kayak gini gara gara ethernet setengah rusak Click here to enlarge
    ether di mana nya gan??
    MT ato modem??

  8. #8
    Status
    Offline
    mas_aziz's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    20
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    ini kejadiannya di modem, atau di PC gan..?

    ane pernah ngalamin hal ini, tapi bukan di RB, melainkan di PC.

  9. #9
    Status
    Offline
    Spring's Avatar
    Contributor
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Manado
    Posts
    964
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by mas_aziz Click here to enlarge
    ini kejadiannya di modem, atau di PC gan..?

    ane pernah ngalamin hal ini, tapi bukan di RB, melainkan di PC.
    RB450G ROS v4.10

  10. #10
    Status
    Offline
    rizallfauzann's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Bogor, Jawa Barat
    Posts
    1
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    Talking Blm bgitu ngerti

    Click here to enlargeClick here to enlarge

  11. #11
    Status
    Offline
    zikrull's Avatar
    Newbie
    Join Date
    May 2010
    Posts
    53
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by Spring Click here to enlarge
    System rebooted because of kernel failure. Click here to enlarge

    ada saran??? Click here to enlarge
    Minta infonya om spring.. gimana ngatasinya.. mirip sama punyaku rb 433ah..udh di coba upgrade ttp aja..downgrade juga ttp gk ngaruh..

  12. #12
    Status
    Offline
    vgate's Avatar
    Forum Guru
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,624
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    11 (100%)
    udah coba netinstall? Click here to enlarge

  13. #13
    Status
    Offline
    m4l41k4t_p3n454r4n's Avatar
    Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    212
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Dah solved ga Om ? atau ada rekan yg pernah ngalamin baru2 ini
    ane tiba2 ada ngalamin "system rebooted because of kernel failure" di CCR1036 dgn versi ROS 6.11

  14. #14
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0

    System rebooted because of kernel failure

    Udah sempet di tanyain ke Mikrotik di CCR memang ada masalah kernel di versi 6.10 sm 6.11 di sarankan di downgrade Click here to enlarge

    Kalo di RB9x series ada tuh efek itu, kalo di RB7x series ga ada

  15. #15
    Status
    Offline
    soerchan's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Sumatera Barat
    Posts
    5
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Saya juga pernah mengalami hal demikian pada RB750 tapi OS nya lupa Click here to enlarge . Namun setelah di instal ulang pakai netinstall, kembali normal Click here to enlarge

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 26-07-2012, 22:24
  2. help...system error, crytical login failure
    By yudinindi in forum Beginner Basics
    Replies: 8
    Last Post: 30-11-2010, 02:18
  3. [ask] login failure for user via bandwith test
    By sacilad in forum General Networking
    Replies: 3
    Last Post: 07-08-2010, 22:50
  4. [Help] failure kernel
    By dr.on in forum Beginner Basics
    Replies: 9
    Last Post: 16-10-2009, 21:55
  5. [Help] Kernel BUG Buffer ....
    By nunukan in forum Beginner Basics
    Replies: 3
    Last Post: 11-02-2009, 19:41

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •