Follow us on...
Follow us on G+ Follow us on Twitter Follow us on Facebook Watch us on YouTube
Register
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Status
    Offline
    supermanVSspiderman's Avatar
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    121
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    Mikrotik konflik dengan kaspersky internet security

    Dear all Click here to enlarge

    sekedar ingin tahu nih.. Click here to enlarge apa benar penggunaan kasperky internet security berpengaruh pada pengaturan firewall yg ada di mikrotik ?, mgkin rekan2 sekalian ada punya pengalaman dengan penggunaan anti virus ini ?

  2. #2
    Status
    Offline
    oktama's Avatar
    Forum Guru
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Jayapura
    Posts
    1,929
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by supermanVSspiderman Click here to enlarge
    Dear all Click here to enlarge

    sekedar ingin tahu nih.. Click here to enlarge apa benar penggunaan kasperky internet security berpengaruh pada pengaturan firewall yg ada di mikrotik ?, mgkin rekan2 sekalian ada punya pengalaman dengan penggunaan anti virus ini ?
    ngga ngaruh tuh kemaren udah pernah sy pake aman tentram dan sejahtera, sayang blm kuat buat beli lagi Click here to enlarge

  3. #3
    Status
    Offline
    kambeeng's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    483
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by oktama Click here to enlarge
    ngga ngaruh tuh kemaren udah pernah sy pake aman tentram dan sejahtera, sayang blm kuat buat beli lagi Click here to enlarge
    bisa aja ngaruh kalau feature kaspersky lainya di aktifkan. Click here to enlarge

  4. The Following User Says Thank You to kambeeng For This Useful Post:


  5. #4
    Status
    Offline
    rto
    rto's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    49
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    ta tergantung bos, kalo kasperskynya disable ato ga nutup port 8291 ga ngefek Click here to enlarge, tapi kalo ampe nutup port 8291 Click here to enlarge sama aja nutup pintu rejeki Click here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge

  6. #5
    Status
    Offline
    supermanVSspiderman's Avatar
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    121
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by kambeeng Click here to enlarge
    bisa aja ngaruh kalau feature kaspersky lainya di aktifkan. Click here to enlarge
    fitur yg mana gan..firewall maksudnya?, saya baru 2 hari pake KIS. Sementara ini utk mikrotik berjalan lancar2 aza. Tapi sebagian program memang ad yg tidak bisa jalan jika menggunkan AV ini, semisal Game.. Click here to enlarge Click here to enlarge,,mw ganti AV, musti keluar uang lagi....Click here to enlarge

  7. #6
    Status
    Offline
    oktama's Avatar
    Forum Guru
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Jayapura
    Posts
    1,929
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    intinya sih bagaimana ngeset kaspersky-nya Click here to enlarge

  8. #7
    Status
    Offline
    kambeeng's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    483
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    bro gini aja .. coba feature untuk membatasi port di kasih semacam exception untuk port game lo Click here to enlarge

  9. #8
    Status
    Offline
    adhielesmana's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    http://www.adhielesmana.com
    Posts
    3,054
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by supermanVSspiderman Click here to enlarge
    fitur yg mana gan..firewall maksudnya?, saya baru 2 hari pake KIS. Sementara ini utk mikrotik berjalan lancar2 aza. Tapi sebagian program memang ad yg tidak bisa jalan jika menggunkan AV ini, semisal Game.. Click here to enlarge Click here to enlarge,,mw ganti AV, musti keluar uang lagi....Click here to enlarge
    la ini urusannya sama game apa sama mikrotik.. kok jadi lain topic

  10. #9
    Status
    Offline
    kambeeng's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    483
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by adhielesmana Click here to enlarge
    la ini urusannya sama game apa sama mikrotik.. kok jadi lain topic
    coba gan lo matiin feature ini Click here to enlarge

    APPLICATION CONTROL
    Application Control prevents applications from performing actions that may be dangerous for the system, and ensures
    control of access to your identity data.
    The component logs actions performed by applications in the system and regulates the applications' activities depending
    on the trusted/untrusted status of the group to which they belong.
    Each application that is started is assigned a status that defines to which group it belongs. Each status is assigned a set
    of rules. Rules of Application Control regulate potentially dangerous activity, such as applications' access to protected
    resources (files and folders, registry keys, network addresses, etc.) depending on the threat rating of the applications.
    If an action with imposed restriction is attempted, Application Control checks if the application has the required access
    rights and performs the action defined by the application's status rule.
    To control applications' access to various resources of your computer, you can use the preset list of protected resources
    or create a protection scope (see page108) on your own.

    semoga membantu

  11. The Following User Says Thank You to kambeeng For This Useful Post:


  12. #10
    Status
    Offline
    supermanVSspiderman's Avatar
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    121
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by kambeeng Click here to enlarge
    coba gan lo matiin feature ini Click here to enlarge

    APPLICATION CONTROL
    Application Control prevents applications from performing actions that may be dangerous for the system, and ensures
    control of access to your identity data.
    The component logs actions performed by applications in the system and regulates the applications' activities depending
    on the trusted/untrusted status of the group to which they belong.
    Each application that is started is assigned a status that defines to which group it belongs. Each status is assigned a set
    of rules. Rules of Application Control regulate potentially dangerous activity, such as applications' access to protected
    resources (files and folders, registry keys, network addresses, etc.) depending on the threat rating of the applications.
    If an action with imposed restriction is attempted, Application Control checks if the application has the required access
    rights and performs the action defined by the application's status rule.
    To control applications' access to various resources of your computer, you can use the preset list of protected resources
    or create a protection scope (see page108) on your own.

    semoga membantu
    w coba dolo y gan.. Click here to enlarge

  13. #11
    Status
    Offline
    putra_maiwa's Avatar
    Forum Guru
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,298
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    sy sdh 2 thn lebih pake kaspersky, sampai skrng ga ada trouble tuc...

  14. #12
    Status
    Offline
    uburcumi's Avatar
    :: Gw Banget Cing ::
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    www.mikrotikservice.net
    Posts
    2,281
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    2 (100%)
    Click here to enlarge Originally Posted by putra_maiwa Click here to enlarge
    sy sdh 2 thn lebih pake kaspersky, sampai skrng ga ada trouble tuc...
    kl saya pribadi, 2 antivirus yang paling bikin bete, Kaspersky dan NOD.
    1. pernah nutup port mikrotik
    2. ada 1 virus kecil di salah satu pc client, eh si anti virus nutup port server data...asem manja banget neh antivirus, virus lokal kecil aja takut...gak di hajar kek si virus malah melindungi dirinya sendiri...wal hasil client gak bisa share folder...
    dan akhirnya sampai saat ini terpaku pada avira dan smadav [meski bajakan yg penting gak ganggu client...]

  15. #13
    Status
    Offline
    supermanVSspiderman's Avatar
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    121
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by uburcumi Click here to enlarge
    kl saya pribadi, 2 antivirus yang paling bikin bete, Kaspersky dan NOD.
    1. pernah nutup port mikrotik
    Nah,kalo saya smp nutup winbox blm prnah kjadian gan,mdh2an jgn smpai ky gt deh..
    Click here to enlarge Originally Posted by uburcumi Click here to enlarge
    2. ada 1 virus kecil di salah satu pc client, eh si anti virus nutup port server data...asem manja banget neh antivirus, virus lokal kecil aja takut...gak di hajar kek si virus malah melindungi dirinya sendiri...wal hasil client gak bisa share folder...
    Setuja...setuja...kalo yg ini saya prnah ngalamin gan, dulu wktu pake KIS 2010,tp yg versi 2009 aman2 aza tuh.Coba agan uburcumi pake yg versi 2009 InsyaAllah aman tuh si client
    Click here to enlarge Originally Posted by uburcumi Click here to enlarge
    dan akhirnya sampai saat ini terpaku pada avira dan smadav [meski bajakan yg penting gak ganggu client...]
    wew..bleh dunkz minta linknya.. He..Click here to enlarge

  16. #14
    Status
    Offline
    iesien22's Avatar
    Calon Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Bandung
    Posts
    71
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by uburcumi Click here to enlarge
    kl saya pribadi, 2 antivirus yang paling bikin bete, Kaspersky dan NOD.
    kebetulan gw pake NOD32 (kenapa pake NOD32 karna dengan virus ini Conficker bisa di cegah dan bisa di basmi dan komputer lain pun yg kena conficker bisa ke Scan, apalagi ni virus ga bikin berat proses...)

    untuk yg pake NOD32 Smart Security supaya bisa share2an file ikuti langkah2 berikut:
    1. Klik Menu Setup
    2. Klik Enter entire advanced setup tree...
    3. pada bagian Setup pilih System integration dan pilih Only Scan aplication protocols, lalu klik OK
    4. beres.. coba test buka filesharing/web localhost
    5. bisa kah???Click here to enlarge

    NB: yang susah cari key bisa di cari disini: (update tiap hari)

    Semoga membantu....

  17. #15
    Status
    Offline
    kambeeng's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    483
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Gw pake SEP (Symantec Endpoint Protection) bagus2 aja tuh

 

 
Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 21-04-2012, 23:30
  2. [AsK] Load Balance Konflik Dengan Game
    By trovellity in forum Beginner Basics
    Replies: 12
    Last Post: 21-11-2009, 18:37
  3. Replies: 7
    Last Post: 03-10-2009, 03:51
  4. bagaimana cara seeting internet dengan mikrotik?
    By cah_gunung in forum Beginner Basics
    Replies: 8
    Last Post: 18-06-2009, 16:09
  5. IP konflik
    By elbi in forum Beginner Basics
    Replies: 12
    Last Post: 01-08-2008, 16:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •