Follow us on...
Follow us on G+ Follow us on Twitter Follow us on Facebook Watch us on YouTube
Register
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Status
    Offline
    pak_budi's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    DHCP client sudah statik kok masih berubah??

    Mohon maaf semuanya, saya sudah cari2 tapi masih gak ngerti...
    masalah saya, pada awalnya ada client dng DHCP ip 192.168.210.254 dan mac 00:....dst, (semua client dng ip berbeda pula). tetapi sudah saya buat STATIK, lalu pada lain waktu IP DHCP nya berubah.

    / ip pool
    add name="hs-pool-2" ranges=192.168.210.100-192.168.210.254

    pertanyaanya : bagaimana agar ip yang sudah statik tidak berubah lagi? apa yg salah, apa yng harus saya sampaikan pada forum ini? terimakasih atas bantuannya. Click here to enlarge Click here to enlarge

  2. #2
    Status
    Offline
    Neo
    Neo's Avatar
    Member Super Senior
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    26'S 1066'E
    Posts
    588
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Code:
    [admin@MikroTik] > ip dhcp-server lease pr
    Flags: X - disabled, R - radius, D - dynamic, B - blocked
     #   ADDRESS                       MAC-ADDRESS       HOST-NAME             SERVER             RATE-LIMIT             STATUS
     0 D 192.168.0.77                  00:21:16:CD:6M:7C user                  DHCP_LAN                                  bound
    
    [admin@MikroTik] /ip dhcp-server lease> add copy-from=0 address=192.168.0.77
    
    [admin@MikroTik] /ip dhcp-server lease> pr
    Flags: X - disabled, R - radius, D - dynamic, B - blocked
     #   ADDRESS                       MAC-ADDRESS       HOST-NAME             SERVER             RATE-LIMIT             STATUS
     0   192.168.0.77                 00:21:16:CD:6M:7C user                  DHCP_LAN                                  bound


    Note : pastikan D » {dynamic} udah gak ada lagi..

  3. The Following User Says Thank You to Neo For This Useful Post:


  4. #3
    Status
    Offline
    clovanzo's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    408
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Code:
    [admin@MikroTik] > ip dhcp-server lease pr
    Flags: X - disabled, R - radius, D - dynamic, B - blocked
     #   ADDRESS                       MAC-ADDRESS       HOST-NAME             SERVER             RATE-LIMIT             STATUS
     0 D 192.168.0.77                  00:21:16:CD:6M:7C user                  DHCP_LAN                                  bound
    
    [admin@MikroTik] /ip dhcp-server lease> add copy-from=0 address=192.168.0.77
    
    [admin@MikroTik] /ip dhcp-server lease> pr
    Flags: X - disabled, R - radius, D - dynamic, B - blocked
     #   ADDRESS                       MAC-ADDRESS       HOST-NAME             SERVER             RATE-LIMIT             STATUS
     0   192.168.0.77                 00:21:16:CD:6M:7C user                  DHCP_LAN                                  bound
    Biar makin jelas Click here to enlarge

  5. The Following User Says Thank You to clovanzo For This Useful Post:


  6. #4
    Status
    Offline
    pak_budi's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    8
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    ooo makasih gan... saya coba.

  7. #5
    Status
    Offline
    kid
    kid's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    9
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    ip pool - used addresses error

    bagaimana menghapus 'ip pool / used addresses' ,d klik kanan ngga ada pilihan delete/remove

  8. #6
    Status
    Offline
    putra_maiwa's Avatar
    Forum Guru
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,298
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by kid Click here to enlarge
    bagaimana menghapus 'ip pool / used addresses' ,d klik kanan ngga ada pilihan delete/remove
    tdk bisa di delete, cocoknya buat IP pool yg baru lagi Click here to enlarge

  9. #7
    Status
    Offline
    kid
    kid's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    9
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by putra_maiwa Click here to enlarge
    tdk bisa di delete, cocoknya buat IP pool yg baru lagi Click here to enlarge
    aq ngga pake DHCP lagi tapi IP Static aja, makanya yg berhubungan dgn DHCP/IP Pool mau tak apus smua dan ternyata memang tidak bisa d delete/remove ,ternyata saat aq OFF-in Mikrotiknya smua "used addresses ip pool" ilang sendiri Click here to enlarge

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Similar Threads

  1. modem sudah di ganti tapi masih saja suka DC
    By goez in forum General Networking
    Replies: 14
    Last Post: 22-11-2009, 11:22
  2. (ask) Statik Routing
    By icemen_212 in forum General Networking
    Replies: 3
    Last Post: 21-08-2009, 16:09
  3. Tanya: Client DHCP ke Akses Point WEP
    By moel_94 in forum Wireless Networking
    Replies: 1
    Last Post: 28-07-2009, 23:29
  4. Tanya: Client DHCP ke Akses Point WEP
    By moel_94 in forum Wireless Networking
    Replies: 0
    Last Post: 28-07-2009, 12:25
  5. Replies: 2
    Last Post: 23-05-2008, 03:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •