Follow us on...
Follow us on G+ Follow us on Twitter Follow us on Facebook Watch us on YouTube
Register
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Status
    Offline
    julaihut's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    41
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    [ask] cara spy client local tidak bisa access ip local laennya

    mohon bantuannya yah para suhu

    misal ip 192.168.1.10 = pc client
    trus ip 192.168.1.5 = ip camera

    gimana yah ngeset di mikrotik supaya khusus pc client itu tidak bisa ngakses ip camera

    terima kasih sebelumnya

  2. #2
    Status
    Offline
    xeon's Avatar
    Verified Account - Partner
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    DKI Jakarta
    Posts
    1,539
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Feedback Score
    2 (100%)
    Click here to enlarge Originally Posted by julaihut Click here to enlarge
    mohon bantuannya yah para suhu

    misal ip 192.168.1.10 = pc client
    trus ip 192.168.1.5 = ip camera

    gimana yah ngeset di mikrotik supaya khusus pc client itu tidak bisa ngakses ip camera

    terima kasih sebelumnya
    Nggak bisa om, selama masih dalam 1 network, nggak akan ngelewatin router, kecuali di depan camera atau pc dikasih router dan di set bridge. Atau nggak pake switch, tapi semua connect ke mikrotik, itu baru bisa.

  3. #3
    Status
    Offline
    julaihut's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    41
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    bro xeon, emang sblom kamera ada lewat switch/router dulu

    topologi nya

    mikrotik
    |
    switch
    |
    pc1 pc2 ipcamera

    misal ip 192.168.1.10 = pc client
    trus ip 192.168.1.5 = ip camera
    trus ip 192.168.1.100 = router/switch

  4. #4
    Status
    Offline
    spymedan's Avatar
    Moderator
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Medan Metropolitan
    Posts
    2,821
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by julaihut Click here to enlarge
    bro xeon, emang sblom kamera ada lewat switch/router dulu

    topologi nya

    mikrotik
    |
    switch
    |
    pc1 pc2 ipcamera

    misal ip 192.168.1.10 = pc client
    trus ip 192.168.1.5 = ip camera
    trus ip 192.168.1.100 = router/switch
    Coba om tambahin interface di Mikocoknya untuk IP camera terus bedakan Subnetnya dengan Client....Click here to enlarge

  5. The Following User Says Thank You to spymedan For This Useful Post:


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Bagaimana cara bikin NAT antara IP Local ???
    By kangadi in forum Beginner Basics
    Replies: 4
    Last Post: 20-08-2009, 13:18
  2. Cara Gabungkan ISP+LOCAL LAN+VPN Telkom
    By david_sc85 in forum General Networking
    Replies: 2
    Last Post: 06-06-2009, 09:52
  3. Replies: 7
    Last Post: 31-12-2008, 17:21
  4. <ask>nat ip local
    By hikmah gumelar in forum Beginner Basics
    Replies: 2
    Last Post: 19-03-2008, 00:37
  5. nge NAT local ke public
    By alfin in forum General Networking
    Replies: 5
    Last Post: 02-12-2007, 21:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •