Follow us on...
Follow us on G+ Follow us on Twitter Follow us on Facebook Watch us on YouTube
Register
Results 1 to 3 of 3

Thread: Lan Sederhana

  1. #1
    Status
    Offline
    harrison's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    Lan Sederhana

    Dear All,
    mau minta bantuan dong Click here to enlarge
    ada yang punya skema , atau LAN sederhana
    untuk 20 orang
    2 printer
    1 hotspot
    thanks Click here to enlarge

  2. #2
    Status
    Offline
    rahwana's Avatar
    Forum Guru
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Sidoarjo, Jawa Timur, Indonesia, Indonesia
    Posts
    1,337
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    mau pakai kabel atau full wifi hotspot?
    bikin lan sederhana itu intinya : tarik kabel utp dari pc ke swicth
    trus tarik kabel utp ke pc yang lain dari swicth tadi juga
    selesai deh

  3. #3
    Status
    Offline
    Ye_Nan_Thien's Avatar
    Forum Guru
    Join Date
    May 2008
    Posts
    1,731
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    3 (100%)
    Click here to enlarge Originally Posted by harrison Click here to enlarge
    Dear All,
    mau minta bantuan dong Click here to enlarge
    ada yang punya skema , atau LAN sederhana
    untuk 20 orang
    2 printer
    1 hotspot
    thanks Click here to enlarge
    Printer....................Printer
    |.............................|
    PC1......PC2 .............PC20
    |.........|..................|
    |.........|..................|
    ----------------------
    |.......S W I T C H.....| ----- AP (HotSpot)
    ----------------------

    APnya bisa pake Mikrotik atau Akses Point biasa, kalo pake ADSL bisa cari AP yang sekaligus Modem ADSL.

    Itu Konfigurasi yang sangat Sederhana.

    Untuk Lebih jelasnya gambar harus disesuaikan dengan medannya
    Last edited by Ye_Nan_Thien; 27-04-2009 at 22:17.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •