Follow us on...
Follow us on G+ Follow us on Twitter Follow us on Facebook Watch us on YouTube
Register
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 45
  1. Status
    Offline
    Calon Member Array
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    86
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    Jump to Comments

    Koneksi Internet bakal Murah .....? Semoga saja

    44 Comments by maman Published on 11-04-2008 09:03
    Sumber :

    Selama ini sistem kabel laut ke Indonesia dimonopoli oleh PT Telkom dan PT Satelindo / PT Indosat, PT XL dan bandwidth Internasional dijual dengan mark up harga yang sangat mahal.
    Rencana Global Crossing, Oxygen, Singtel, Nala etc untuk buat kabel laut gagal total karena masalah keuangan.

    Sekarang Matrix Networks Pte. Ltd. di Singapore dan PT. NAP Info Lintas Nusa di Indonesia, bekerjasama membangun kabel laut Singapora Batam Jakarta yg akan diresmikan sekitar Mei 2008, dengan harga jauh lebih murah dari monopoli PT Telkom, PT Indosat, PT XL

    Apakah hal ini akan mengurangi ongkos berlangganan Internet di Indonesia?

    Click here to enlarge

    Connectivity & Capacity

    Click here to enlarge
    *FP = Fiber Pair

    Matrix Initial Equipage:

    • 4x10Gb/sec on the express fiber-pair between Singapore and Jakarta.
    • 2x10Gb/sec on the local-looping fiber-pair between Singapore, Batam, North Asia, and Jakarta.
    • 1x10GB/sec on the express fiber-pair between Singapore and Batam.

    Transmission Configuration

    • 2x10Gb/sec protected bandwidth on both the Express Fiber Pair and the Local Looping Fiber Pair.
    • 2x10Gb/sec Preemtible Bandwidth using the spare protection capacity of the above.
    • 2x10Gb/sec Unprotected Bandwidth (IP only) on the Express Fiber Pair.
    • 1x10GB/sec Unprotected Bandwidth (IP only) on the Express Fiber Pair.

    Design Capacity:

    • 64x10Gb/sec per fiber-pair, for a total of 2.56Tbps between Singapore and Jakarta + 2.56Tbps direct from Singapore to Batam.

    Singapore Landing

    Click here to enlarge
    MCS Cable Landing Station is located in JTC’s North Changi Industrial Estate, ensuring Industrial Grade Building and sufficient power to support the need of the landing station.
    Situated in Singapore’s North Changi Main Cable Corridor, MCS Singapore Beach Manhole is protected by the government and Singapore Port Authority.

    Jakarta Landing

    Click here to enlarge
    The Jakarta Beach Manhole and Cable Landing Station are situated in Pantai Mutiara (North of Jakarta).
    • Providing direct access to the sea in a protected environment.

    Click here to enlargeClick here to enlarge
    Beach Manhole – Pantai Mutiara------------------------Cable Landing Station – Pantai Mutiara
    The CLS will be directly connected through NAP’s terrestrial fiber optic cable to 2 POPs, Cyber Building and NAP’s IIX-3 at Kuningan Plaza, enabling any customer to have POP-to-POP express link Jakarta-Singapore, with maximum availability.

    Network Diagram

    Click here to enlarge
    Key Benefits:

    Deal only with MCS which owns and operates POP-to-POP for you, hence allowing you to focus on growing your business.
    MCS offers “Peace of Mind” connectivity solutions of POP-to-POP.

    Semoga bermanfaat

    Semoga bandwith tambah murah

    | m | a | m | a | n |

  2. The Following 2 Users Say Thank You to maman For This Useful Post:


  3. Total Comments 44

    Comments

  4. #2
    Status
    Offline
    [a]
    [a]'s Avatar
    Administrator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Jakarta, Indonesia, Indonesia
    Posts
    1,729
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    1 (100%)
    hmm...ini iklan bukan yah ?

    yah, walaupun berbau2 iklan, namun tetap artikel yg cukup mencerahkan dan mudah2an terwujud cita2 Internet Murah di Negri Tercinta kita ini..

    Amin...

    btw, thanks for the article...

  5. #3
    Status
    Offline
    maman's Avatar
    Calon Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    86
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by [a] Click here to enlarge
    hmm...ini iklan bukan yah ?

    yah, walaupun berbau2 iklan, namun tetap artikel yg cukup mencerahkan dan mudah2an terwujud cita2 Internet Murah di Negri Tercinta kita ini..

    Amin...

    btw, thanks for the article...
    suer Om .... sy gak ngiklan
    just info aja

  6. #4
    Status
    Offline
    banzai's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    May 2008
    Posts
    7
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    NAP Info kan banyak dipake ma perusahaan2 di bej....mantaf seh kalo inet indo bisa murah....cuma paling jkt dulu keliatannya...padahal gedung cyber aja dah cukup buat bandwith iix..daerah kpn ya... Click here to enlarge

  7. #5
    Status
    Offline
    b0813y's Avatar
    Calon Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Jakarta
    Posts
    91
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Internet Indo udah cukup murah kok ternyata...

    Diluar aja masih ada ternyata warnet 1 jam = 2EURO (30rebu!!)Click here to enlarge

  8. #6
    Status
    Offline
    [a]
    [a]'s Avatar
    Administrator
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Jakarta, Indonesia, Indonesia
    Posts
    1,729
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    1 (100%)
    hueheuhhe...mahal amit yah..

    eh, sampe kapan lo di dublin ?

  9. #7
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by b0813y Click here to enlarge
    Internet Indo udah cukup murah kok ternyata...

    Diluar aja masih ada ternyata warnet 1 jam = 2EURO (30rebu!!)Click here to enlarge
    Itu khan karena di konversi ke kurs kita!!! namun kalo kita lihat dari sudut pandang mereka bisa jadi murah.... jangan main konversi ke rupiah donk, rupiah khan emang anjlok bgt, jadi y kalo di lihat dari sudut pandang Indonesia jelas mahal Click here to enlarge

    Bisa jadi 1 Jam 20Euro speednya itu 5 mbps... gimana hayoo Click here to enlarge [Anjrittt mantab pisan 5 mbps Click here to enlarge]

  10. #8
    Status
    Offline
    scorpion14's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    306
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    EI-JI knapa ga pasang harga 2 euro boss Click here to enlarge pan download lagu cuman 5 detik.......

  11. #9
    Status
    Offline
    b0813y's Avatar
    Calon Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Jakarta
    Posts
    91
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by [a] Click here to enlarge
    hueheuhhe...mahal amit yah..

    eh, sampe kapan lo di dublin ?
    Udah ngga didublin sekarang... tapi di Johannesburg... Click here to enlarge

    Click here to enlarge Originally Posted by Akangage Click here to enlarge
    Itu khan karena di konversi ke kurs kita!!! namun kalo kita lihat dari sudut pandang mereka bisa jadi murah.... jangan main konversi ke rupiah donk, rupiah khan emang anjlok bgt, jadi y kalo di lihat dari sudut pandang Indonesia jelas mahal Click here to enlarge

    Bisa jadi 1 Jam 20Euro speednya itu 5 mbps... gimana hayoo Click here to enlarge [Anjrittt mantab pisan 5 mbps Click here to enlarge]
    Emang sih average speed-nya 1,5Mbps... Click here to enlarge

  12. #10
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by scorpion14 Click here to enlarge
    EI-JI knapa ga pasang harga 2 euro boss Click here to enlarge pan download lagu cuman 5 detik.......
    Edyan.... 2 euro siapa sing arep teka Click here to enlarge malah sepi warnet gw ga laku2 Click here to enlarge

  13. #11
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by b0813y Click here to enlarge
    Emang sih average speed-nya 1,5Mbps... Click here to enlarge
    Mantab pisan!!!!!!! Click here to enlarge

  14. #12
    Status
    Offline
    wakwex's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by b0813y Click here to enlarge
    Udah ngga didublin sekarang... tapi di Johannesburg... Click here to enlarge



    Emang sih average speed-nya 1,5Mbps... Click here to enlarge
    Wow bisa download film dlm satu jam. coba bayangin di Indonesaia berhari2 bos. Mudah2an segera terlaksana. Oreeeeeeeee inet murah.

  15. #13
    Status
    Offline
    b0813y's Avatar
    Calon Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Jakarta
    Posts
    91
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by wakwex Click here to enlarge
    Wow bisa download film dlm satu jam. coba bayangin di Indonesaia berhari2 bos. Mudah2an segera terlaksana. Oreeeeeeeee inet murah.
    Kapan yah di Indonesia kaya begini... Click here to enlarge

  16. #14
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0
    Kalo Speedy malah udah 1 mb, ini akang lagi nunggu Speedy TRIAL 6 mb Click here to enlarge

  17. #15
    Status
    Offline
    jhoe412's Avatar
    Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    116
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    Smile

    semisal presiden janjiin akses internet murah seperti jualan kacang gua pilih............Click here to enlarge, tapi itu janji ya....capek deh Click here to enlarge Kapan mau majunya akses internet cepat harganya selangit Click here to enlarge

 

 
Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Articles

  1. Peach Online ISP - Promo 2008 + Paket Koneksi Murah..
    By PeachOnline in forum ISP / Network Link
    Replies: 45
    Last Post: 03-12-2009, 01:46
  2. Internet Akses Murah Berkualitas
    By linkmedia in forum ISP / Network Link
    Replies: 2
    Last Post: 19-03-2008, 00:01
  3. Penawaran internet murah sekitar rumah
    By arrie.dessiardani in forum ISP / Network Link
    Replies: 11
    Last Post: 01-03-2008, 18:36
  4. Penawaran Jasa Internet Murah
    By M.Jamil in forum ISP / Network Link
    Replies: 4
    Last Post: 28-01-2008, 12:45
  5. (ask) 2 Koneksi ke Internet
    By s3ijiro in forum General Networking
    Replies: 22
    Last Post: 25-09-2007, 21:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •