Follow us on...
Follow us on G+ Follow us on Twitter Follow us on Facebook Watch us on YouTube
Register
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 45 of 45
  1. Status
    Offline
    Calon Member Array
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    86
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    Jump to Comments

    Koneksi Internet bakal Murah .....? Semoga saja

    44 Comments by maman Published on 11-04-2008 09:03
    Sumber :

    Selama ini sistem kabel laut ke Indonesia dimonopoli oleh PT Telkom dan PT Satelindo / PT Indosat, PT XL dan bandwidth Internasional dijual dengan mark up harga yang sangat mahal.
    Rencana Global Crossing, Oxygen, Singtel, Nala etc untuk buat kabel laut gagal total karena masalah keuangan.

    Sekarang Matrix Networks Pte. Ltd. di Singapore dan PT. NAP Info Lintas Nusa di Indonesia, bekerjasama membangun kabel laut Singapora Batam Jakarta yg akan diresmikan sekitar Mei 2008, dengan harga jauh lebih murah dari monopoli PT Telkom, PT Indosat, PT XL

    Apakah hal ini akan mengurangi ongkos berlangganan Internet di Indonesia?

    Click here to enlarge

    Connectivity & Capacity

    Click here to enlarge
    *FP = Fiber Pair

    Matrix Initial Equipage:

    • 4x10Gb/sec on the express fiber-pair between Singapore and Jakarta.
    • 2x10Gb/sec on the local-looping fiber-pair between Singapore, Batam, North Asia, and Jakarta.
    • 1x10GB/sec on the express fiber-pair between Singapore and Batam.

    Transmission Configuration

    • 2x10Gb/sec protected bandwidth on both the Express Fiber Pair and the Local Looping Fiber Pair.
    • 2x10Gb/sec Preemtible Bandwidth using the spare protection capacity of the above.
    • 2x10Gb/sec Unprotected Bandwidth (IP only) on the Express Fiber Pair.
    • 1x10GB/sec Unprotected Bandwidth (IP only) on the Express Fiber Pair.

    Design Capacity:

    • 64x10Gb/sec per fiber-pair, for a total of 2.56Tbps between Singapore and Jakarta + 2.56Tbps direct from Singapore to Batam.

    Singapore Landing

    Click here to enlarge
    MCS Cable Landing Station is located in JTC’s North Changi Industrial Estate, ensuring Industrial Grade Building and sufficient power to support the need of the landing station.
    Situated in Singapore’s North Changi Main Cable Corridor, MCS Singapore Beach Manhole is protected by the government and Singapore Port Authority.

    Jakarta Landing

    Click here to enlarge
    The Jakarta Beach Manhole and Cable Landing Station are situated in Pantai Mutiara (North of Jakarta).
    • Providing direct access to the sea in a protected environment.

    Click here to enlargeClick here to enlarge
    Beach Manhole – Pantai Mutiara------------------------Cable Landing Station – Pantai Mutiara
    The CLS will be directly connected through NAP’s terrestrial fiber optic cable to 2 POPs, Cyber Building and NAP’s IIX-3 at Kuningan Plaza, enabling any customer to have POP-to-POP express link Jakarta-Singapore, with maximum availability.

    Network Diagram

    Click here to enlarge
    Key Benefits:

    Deal only with MCS which owns and operates POP-to-POP for you, hence allowing you to focus on growing your business.
    MCS offers “Peace of Mind” connectivity solutions of POP-to-POP.

    Semoga bermanfaat

    Semoga bandwith tambah murah

    | m | a | m | a | n |

  2. The Following 2 Users Say Thank You to maman For This Useful Post:


  3. Total Comments 44

    Comments

  4. #31
    Status
    Offline
    mlente's Avatar
    Newbie
    Join Date
    May 2008
    Posts
    21
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    yah siapa tau speedy naik lagi ke 2 mbps Click here to enlarge

  5. #32
    Status
    Offline
    icmpreq's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    47
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by scorpion14 Click here to enlarge
    huehuehue...... ngomongin indosat mau muntah gw mah.... Click here to enlarge

    masa paket unlimited personal kagak boleh disharing........ dan kebijakan itu baru muncul setelah 1thn lebih produk itu berjalan....... dan parahnya lagi..... setiap client yang ketahuan disharing.... lansgung di cut........

    padahal dulu dari orang indosat sendiri yang ngomong boleh disharing..... stupid.... Click here to enlarge
    memangnya, dia bisa tau dari mana kalau 1 ip dari dia di sharing kemana2 ?

  6. #33
    Status
    Offline
    ashriel's Avatar
    Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    188
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    1 (100%)
    mo nanya nih buat yang dah make flash unlimited..
    apa bener flash unlimited yg 400rb setelah lewat 3gb langsung drop ke 128kbps?? Click here to enlarge

  7. #34
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by ashriel Click here to enlarge
    mo nanya nih buat yang dah make flash unlimited..
    apa bener flash unlimited yg 400rb setelah lewat 3gb langsung drop ke 128kbps?? Click here to enlarge
    Makanya boz.... buka situsnya ya!! Click here to enlarge

  8. #35
    Status
    Offline
    okto_2005's Avatar
    Member Super Senior
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    655
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by icmpreq Click here to enlarge
    memangnya, dia bisa tau dari mana kalau 1 ip dari dia di sharing kemana2 ?
    iya tuh aneh2 aja tau darimana??? pake masquerade kan keluarnya tetap 1 ip aja......

  9. #36
    Status
    Offline
    Akangage's Avatar
    Administrator
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
    Posts
    4,195
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    210
    Uploads
    87
    Feedback Score
    0
    Click here to enlarge Originally Posted by okto_2005 Click here to enlarge
    iya tuh aneh2 aja tau darimana??? pake masquerade kan keluarnya tetap 1 ip aja......
    Kalo g salah dulu pernah ada yang bilang.... disini apa bukan ya Click here to enlarge pake deteksi apa gitu... yang waktu itu lagi dibahas FastNet apa ya

  10. #37
    Status
    Offline
    next_lagi's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    gua mau nanya nihn gimanacara bikin ip stATIC PAKAI mikrotik
    tolong ya Click here to enlarge

  11. #38
    Status
    Offline
    darkmandarkman's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Malang
    Posts
    66
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    maksudnya IP statis gimana???buat client???

  12. #39
    Status
    Offline
    hybrid_G4's Avatar
    Newbie
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    21
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    emang kalo beli BW di astinet berapa ya sekarang apa masih 18 juta / 1Meganya ?

  13. #40
    Status
    Offline
    CaPunG's Avatar
    Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Pontianak
    Posts
    142
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0

    Wink Namanya juga.... ;)

    Click here to enlarge Originally Posted by icmpreq Click here to enlarge
    memangnya, dia bisa tau dari mana kalau 1 ip dari dia di sharing kemana2 ?
    itukan tidak termasuk dalam kategori pencurian bandwidth, seharusnya pihak pelanggan bisa complain karena telah terjadi pelanggaran kontrak. Click here to enlarge

    saya aja untuk client tidak membatasi kalo dia mo sharing ya resiko bandwidth nya dia tanggung sendiri kalo jalur untuk dia jadi lelet, terkecuali kalo client melakukan pelanggaran 'mencuri' bandwidth dari yang sudah ditetapkan baru kena pinalty... Click here to enlarge

  14. #41
    Status
    Offline
    mtomstone's Avatar
    Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    116
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Indosat skrg sdh murah kan ada paket unlimited 100rb 256 kbpsClick here to enlarge
    tapi kasian warnet2 n rt/rw net bisa tutup Click here to enlarge

  15. #42
    Status
    Offline
    rahwana's Avatar
    Forum Guru
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Sidoarjo, Jawa Timur, Indonesia, Indonesia
    Posts
    1,337
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Tidak mungkin, RT/RW-net dan warnet selalu bisa mengambil celah. Kalau memang indosat atau solusi itu 'bisa diandalkan' maka mereka selalu memilih mengambil paket itu dan membanting lagi dengan harga dibawahnya. Selalu begitu...

  16. #43
    Status
    Offline
    racha5187's Avatar
    Baru Gabung
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    14
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    Amien,,,, Amien,,,,

    Mudah2n inernet bner2 MURAH

  17. #44
    Status
    Offline
    lonthong2002's Avatar
    Member Senior
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Malang
    Posts
    397
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    1 (100%)
    internet murah dan cepet... bisa.... tapi nunggu bung admin jadi bos nya bandwith..Click here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge

  18. #45
    Status
    Offline
    felix_sg's Avatar
    Member Super Senior
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    indonesia
    Posts
    607
    Reviews
    Read 0 Reviews
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Feedback Score
    0
    internet dari singapur ke jakarta murah. tapi kalo biaya interkoneksi dari telkom untuk jalur dalam negeri masi mahal yah sama aja.

    seharusnya kalo mau murah, sekarang aja udah bisa, asal interkoneksi telkom dalam negeri turun sampe minimal 50 %.

 

 
Page 3 of 3 FirstFirst 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Similar Articles

  1. Peach Online ISP - Promo 2008 + Paket Koneksi Murah..
    By PeachOnline in forum ISP / Network Link
    Replies: 45
    Last Post: 03-12-2009, 01:46
  2. Internet Akses Murah Berkualitas
    By linkmedia in forum ISP / Network Link
    Replies: 2
    Last Post: 19-03-2008, 00:01
  3. Penawaran internet murah sekitar rumah
    By arrie.dessiardani in forum ISP / Network Link
    Replies: 11
    Last Post: 01-03-2008, 18:36
  4. Penawaran Jasa Internet Murah
    By M.Jamil in forum ISP / Network Link
    Replies: 4
    Last Post: 28-01-2008, 12:45
  5. (ask) 2 Koneksi ke Internet
    By s3ijiro in forum General Networking
    Replies: 22
    Last Post: 25-09-2007, 21:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •